Ljusslingan Festival med solcellsladdning påminner om många små rispapperslampor som sitter tillsammans fast den tillverkas av polyester och kan därför även användas utomhus. Ljusslingan Festival har en inbyggd skymningssensor och tänds därför helt automatiskt vid skymning. Det är 30 cm mellan varje kula (lampa) på ljusslingan.
- Förpackning med 270 cm ljusslinga med 10 kulor
- Därutöver även 170 cm sladd med solcellspanel
- Laddas under dagen i solen
- Tänds automatiskt när det blir mörkt
Finns även som stor "rispapperslampa" eller solcellslampan Oval.
Ljusslingan Rispapperslampa med solpanel
Det är inte riktigt rätt att kalla det rispapperslampa - om det var rispapper kunde den inte användas utomhus. Den här tillverkas istället av ett plastmaterial som ser till att ljusslingan tål regn och den bara påminner om de klassiska rispapperslamporna. Du får en riktigt fin ljusslinga för utomhusbruk med solpanel som ser till att den laddas under dagen och tänds på kvällen när det blir mörkt. Det är både enormt praktiskt och väldigt mysigt.
Du kan hänga den här LED-ljusslingan med skärmar som påminner om rispapper i träd och buskar eller t.ex. längs staket eller i ditt växthus och lusthus. Den installeras enkelt och eftersom slingan har en solpanel och därmed får energi från solen under dagen så behöver du inte ansluta den till ström. Det är helt enkelt smart! Men om du behöver en ljusslinga för utomhusbruk som ger lite mer ljus bör du välja en utomhusljusslinga med kontakt.
Viktig information om solcellslampor
Solcellslampor fungerar bäst om de får direkt solljus även om de laddas i normalt dagsljus. Om de får fullt solljus sägs lamporna bara kunna lysa upp till hälften så lång tid som de som fått direkt solljus. Men detta är ingen garanti. Solcellslampor är avsedda för mysljus. Inte faktisk belysning som vanliga utomhuslampor. Om du köper flera solcellslampor kan du inte räkna med att de tänds på samma tid eftersom det är mycket som kan påverka laddningen.
Det är viktigt att man följer dessa råd om garantin ska täcka en solcellslampa. Kom dessutom ihåg att du kan byta batterier i de flesta solcellslampor - men det måste vara uppladdningsbara batterier.
- Ladda solcellslampan i 36 timmar den första gången:
- Tänd solcellslampan på morgonen och ladda den hela dagen.
- Släck solcellslampan över natten.
- Tänd sedan solcellslampan igen för mer laddning.
- Fortsätt tills den har fått sol (utan att använda ljuset) i 36 timmar. - Om lampan blinkar ska man byta ut / ladda batterierna.
- Ta in dem på hösten och byt gärna mot nya uppladdningsbara batterier på våren.
- Sollampor och batterier tål inte frost
- Torka solpanelen flera gånger per år - bara vatten och ingen tvål.
När vi skriver dessa råd och krav är det naturligtvis för att säkerställa att du får ut det mesta möjliga av dina solcellslampor och för att undvika klagomål. Solcellslampor måste förväntas vara mer instabila än lampor som är anslutna med kabel. Men det kan man ju leva med och de är samtidigt otroligt mysiga.